In deze drukke tijden verlangen we allemaal naar een moment van rust en ontspanning. Wat is er dan beter dan er even tussenuit te gaan en te genieten van de natuur? In Nederland zijn er talloze mogelijkheden voor bijzonder overnachten in de natuur, weg van alle drukte en hectiek. In dit artikel zetten we een aantal leuke plekken voor je op een rijtje.

 

Bijzonder overnachten in Tiny houses

Een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt in Nederland, zijn tiny houses. Dit zijn kleine, compacte huisjes die van alle gemakken zijn voorzien. Veel tiny houses zijn gebouwd op een duurzame manier en hebben een minimale impact op het milieu. Bovendien zijn ze vaak gelegen op bijzondere plekken midden in de natuur.

Een leuke plek om een tiny house te huren is Het Kleine Paradijs in Friesland. Hier kun je overnachten in een van de vier tiny houses, gelegen op een prachtige plek aan het water. Je kunt hier wandelen, fietsen, zwemmen en varen. De ideale plek om even helemaal tot rust te komen.

 

Zeecontainer woningen

Een ander bijzonder plek om te overnachten in de natuur zijn zeecontainer woningen. Dit zijn omgebouwde zeecontainers die zijn omgetoverd tot comfortabele huisjes. Ook deze zijn vaak duurzaam gebouwd en hebben een stoere, industriële uitstraling.

Een mooie plek om te overnachten in een zeecontainer woning is het natuurhuisje De Kapschuur in Overijssel. Dit huisje is gebouwd in een voormalige kapschuur en heeft een prachtig uitzicht over het natuurgebied De Weerribben. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en varen.

 

Sterrenkubussen

Ben je op zoek naar een nog uniekere ervaring? Dan zijn de sterrenkubussen van Erfgoed Bossem in Twente misschien iets voor jou. Deze kubussen zijn volledig van glas en bieden daardoor een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Bovendien zijn ze voorzien van alle gemakken, zoals een eigen badkamer en keuken.

Naast de sterrenkubussen heeft Erfgoed Bossem ook nog andere bijzondere accommodaties, zoals een hooiberghut en een sterrenkamp. Hier kun je in alle rust genieten van de prachtige omgeving en de natuur.

 

Conclusie

Er zijn talloze bijzondere plekken in Nederland waar je kunt overnachten in de natuur. Of je nu kiest voor een tiny house, zeecontainer woning of sterrenkubus, één ding is zeker: je komt hier helemaal tot rust en geniet van de prachtige omgeving. Wil je nog meer inspiratie voor een bijzondere overnachting in Nederland? Kijk dan eens op websites zoals Natuurhuisje of Bijzonder Plekje voor nog meer leuke ideeën.