Op Woonnu.nl kwamen we het interview tegen met mevr. de Bruin over haar avontuurlijke keuze voor duurzaamheid. Het gehele artikel is te lezen op woonnu.nl.

Een Avontuurlijke Keuze voor Duurzaamheid

Op 67-jarige leeftijd koos Corien de Bruin voor een avontuurlijke en duurzame woonoplossing: een huis gebouwd uit zeecontainers. Deze keuze was niet alleen uniek en uitdagend, maar ook een bewuste stap naar een milieuvriendelijke levensstijl.

Duurzaam Bouwen met Zeecontainers

De keuze voor zeecontainers als bouwmateriaal is een toonbeeld van duurzaamheid. Deze containers zijn ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan, waardoor ze een lange levensduur hebben. Corien besloot de buitenkant van haar huis te bekleden met stalen gevelpanelen, wat resulteerde in een stoer en onderscheidend uiterlijk.

Energiezuinig en Milieubewust

Corien’s huis is uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen. In combinatie met driedubbel glas en dubbele isolatie, is de woning bijna energieneutraal. Dit levert niet alleen een aanzienlijke besparing op de energiekosten op, maar draagt ook bij aan een beter milieu.

Persoonlijke Voldoening en Genot

Ondanks de uitdagingen en het intensieve bouwproces, ervaart Corien elke keer weer een gevoel van voldoening en geluk wanneer ze thuiskomt. Haar huis is niet alleen een reflectie van haar persoonlijke smaak, maar ook van haar toewijding aan duurzaamheid​​.

He je zin om nog verder te lezen in een van onze andere blogs, kijk dan hier.